EN SON YAYINLANAN
LORLU BİBER TURŞUSU
PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...
EN ÇOK İZLENENLER
-
İsmini yanlış duymadınız Meksika Revanisi. Meksikanın revanisi de varmış yani.Trileçe benzeri bir tatlı. Altta yağsız bir pandispanya var...
-
Süzme yoğurtla yapılan tatlılar bayılırım. Tadı ve hafifliği beni en çok çeken yanı... Çocuklara aldığımız meyveli yoğurtlara alternati...
-
Tart kalıplarınızı sadece tart için kullanmayın. Şerbetli tatlı bile yapabilirsiniz Tel kadayıf tatlısının farklı bir sunumu. Muhallebi v...
-
Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...
-
İyi bir Mayalı hamur yapmak hamuru çok iyi yoğurmaktan geçer... EFSANE bir mayalı hamur yapmak ise hem yoğurmaktan hem de protein oranı y...
BOLONEZ SOSLU LAZANYA
Bolonez soslu lazanya yaparken işin önemli kısmı sosları... Kıvam lezzetin bir parçası.Kısık ateşte uzun süre pişen bolonez sosunuz ve kıvamında hazırlanan beşamel sosunuz varsa mükemmel bir lazanya ortaya çıkmaması mümkün değildir.
BOLONEZ SOSLU LAZANYA
MALZEMELER
1 kutu haşlanmayan lazanya
2 su bardağı süt
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez Sos için:
250 gr kıyma
1 kuru soğan
1 havuç
4 domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
2-3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı sirke
Kıyma su ve sirke ile kendi yağını bırakana kadar tek başına kavrulur. Yağı yok ise zeytinyağı eklenip kavurmaya devam edilir
Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş havuç katılır ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edilir
Rendelenmiş sarımsak ve salça eklenip salça kavrulunca da rendelenmiş domatesler eklenir.
Karışım kaynayıp domatesler sulanınca altı kısılıp tuz ve karabiberi ilave edilir.
Domateslerin yeterince suyu yoksa yani karışım sulu sulu görünmüyor ise biraz su eklenir.
Karışım kendi yağını bırakana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
Beşamel sos için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı muska rendesi
Karabiber
Tuz
Tereyağı eritilerek un katılır ve unun rengi sararmadan kavrulur.
Üzerine soğuk süt eklenip çırpıcı ile karıştırılır. Koyulaşana kadar kaynatılır. Baharatları eklenip altı kapatılır.
LAZANYANIN YAPILIŞI
Cam fırın kabına 1 kepçe beşamel sos dökülerek yayılır
Üzerine bir sıra kuru lazanya döşenir
Lazanyanın üzerine tekrar bir kepçe beşamel sos dökülerek yayılır üzerine bolonez sosunun dörtte biri dökülür ve bir tutam kaşar serpilir
Aynı işlem 5 kat lazanya üst üste gelecek şekilde tekrarlanır
En son kata sadece beşamel sos ve kalan rendelenmiş kaşar serpilerek işlem bitirilir.
Tepsinin yanlardan kalan boşluklarına 2 su bardağı süt Lazanyanın üzerini geçmeyecek miktarda dökülür.
180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıp lazanya plakaları yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.😘
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder