Karaciğer dostu enginar İzmir'de Şubat ayında çıkmaya başlar ve Haziran ayına kadar da pazar tezgahlarında bulunabilir.
Yapraklarıyla tüketmek istediğinizde bebek enginarları tercih edebilirsiniz. Bu gün pek çok işletmeci enginarları şehirlerarası kargo ile mutfağınıza kadar ulaştırıyor. Şimdilik enginarları pazardan temin ettik ama mesela şevket-i bostan isteğimizi https://www.instagram.com/urladan_evinize/
Den karşıladık ve ne iyi ettik. Diğer ürünleri de harika görünüyor bakmanızı tavsiye ederim.
Bebek enginar bulamadıysanız aynı tarifi 4-5 adet soyulmuş çanak enginar ile de yapabilirsiniz. Bu da bir tavsiye....
ETLİ BEBEK ENGİNAR
MALZEMELER
10 adet bebek enginar 250 gram kuzu kuşbaşı 1 kuru soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı un1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2-3 su bardağı su
YAPILIŞIEnginarların dış yaprakları soyulur. Ikiye veya dörde Kesilerek varsa tam orta kısmındaki tüyler bir kaşık ile alınır. Hazırlanan limonlu su içine atılarak kararması engellenir.
Kuşbaşı etler zeytinyağında iyice kavrulur üzerine yemeklik doğranmış soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
Soğanlar da tam kavrulunca üzerine bebek enginarlar Tuz karabiber ve su ilave edilerek kaynatılır.
Enginarlar ve etler piştiğinde bir kase içinde limon suyu ve un ezilerek yemeğin suyuna karıştırılır.5-10 dakika daha kaynatılıp sıcakken servis yapılır.
NOT: Daha lezzetli olması için enginarların sapları da yumuşak yerine gelene kadar soyularak küçük küçük doğranıp yemeğin içine katılabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder